Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

ACAVE llançarà un pla de màrqueting per créixer encara més fora de Catalunya
14-02-2019
L'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) manté intacte el seu objectiu d'expandir-se per tot el territori espanyol. Segons avança el seu president, Martí Sarrate, aquest mateix any posaran en marxa "un nou pla de màrqueting que ens permetrà créixer encara més" fora de Catalunya. En l'actualitat, de les seves aproximadament 500 agències associades, al voltant d'un 20% estan radicades en altres comunitats autònomes.
'Continuarem presentant els nostres serveis sense autoimponernos límits territorials'
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

FORO XVIII ACAVe 2018 Avançant cap al futur
27-09-2018
ACAVe va celebrar el passat 27 de setembre el XVIII Fòrum ACAVe amb el títol "Avançant cap al futur" al Gran Teatre del Liceu. Moderat pel periodista Josep Cuní, es van debatre temes com el futur de les agències, la sostenibilitat de les ciutats turístiques i els nous reptes socials i econòmics que comporta el turisme. La jornada va comptar amb la participació de la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, i l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau.
Martí Sarrate, president de ACAve va destacar "la importància de la col·laboració públic-privada per a la gestió i promoció del turisme"
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

40 Aniversari ACAVe i Nit del soci a la Torre Bellesguard
12-06-2018
Aquest any ACAVe celebra el seu 40è aniversari i ho compartirà amb els socis el 28 de Juny a la Torre Bellesguard d'Antoni Gaudí
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

ACAVe a la World Travel Market de London
06-11-2017
ACAVe participa a la World Travel Market de London, que es celebra del 6 al 8 de novembre. Presents a l'estand corporatiu de la Agència Catalana de Turisme (ACT) amb Barcelona Zero Limits, Magnific Motivation, Lifestyle Barcelona, Temps d'Oci, Traveltec, University Venues & Services Barcelona. (Stand E1800)
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

XVII FÒRUM ACAVe ”Impactes Turístics”
30-09-2017
El 28 de setembre s'ha celebrat el XVII FÒRUM ACAVe ”Impactes Turístics” al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
L' event presentat pel periodista Josep Cuní va comptar amb un gran nivell i perfil de ponents en les diferents sessions.

En la primera sessió, sota el títol “El turisme sostenible i les agències de viatges”, es va comptar amb una intervenció del Sr. Xavier Font, Catedràtic de Màrqueting Sostenible a la Universitat de Surrey, que posteriorment va obrir pas a la taula rodona formada pel Sr. Font, la Sra. Felisa Palacio, Directora General de Tarannà Viatges, el Sr. Alfredo Serrano, Director Nacional de CLIA Espanya, el Sr. Fernando Sánchez, Director General de Catai Tours, i el Sr. Josep Maria Bagudà, Director General de Grup Serhs, qui ens va donar la seva visió sobre la sostenibilitat en el mon de les agències de viatges i en el turisme.

En una segona ponència “Primers resultats de l’estudi de les agències de viatges ACAVe-AMADEUS: El comportament dels consumidors en la contractació dels viatges”, el Sr. Jordi Suriñach, Professor UB i Director de l’estudi ACAVe-AMADEUS, el Sr. Ludo Verheggen, Director de marketing d’AMADEUS Espanya i el Sr. Martí Sarrate, President de l’ACAVe ens van transmetre els primers resultats del mateix.

La tercera sessió, “Infraestructures, turisme i desenvolupament de les ciutats i de la economia”, va estar a càrrec del Sr. Miquel Puig, Economista i Director General del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i el Sr. Gonzalo Bernardos, Analista i Consultor econòmic i immobiliari.
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

Gran malestar entre les agències de viatges catalanes pels plans de la Generalitat
17-07-2017
Lluny de buscar un acostament de postures després de la polèmica suscitada per la desregulació del Sector d'agències a Catalunya, la Generalitat té intenció de posar en marxa noves mesures a les que s'oposen les empreses del sector. El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), Martí Sarrate, comenta "pretenen que depenguem únicament de Consum i que deixem de fer-ho de Turisme". Segons la seva opinió, si això passa "ens quedarem orfes".

En aquest sentit, l'Associació recorda que "les agències de viatges, d'acord amb el que estableix la Llei de Turisme (arts. 33 i 53), continuen sent empreses turístiques i com a tals tenen drets i obligacions davant l'Administració Turística de la Generalitat ". Per aquest motiu, no veuen cap sentit a la proposta del director general de Turisme, perquè deixin de tenir obligacions davant l'Administració Turística.

Eliminació del títol-llicència
Una altra de les iniciatives que pretén posar en marxa la Generalitat és l'eliminació del títol-llicència, cosa que "no passa a la resta de Comunitats", apunta Sarrate. Referent a això, ACAVE insta l'Executiu a mantenir-lo "per a totes aquelles agències que hagin realitzat una declaració responsable conforme disposen de la garantia de viatges combinats".
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

Manifest de les Agències de Viatges
01-03-2017
MANIFEST DE LES AGÈNCIES DE VIATGES CONTRA LA DESREGULARITZACIÓ DEL SECTOR A CATALUNYA
Davant la Proposta de Llei de Mesures Fiscals, Administratives, Financeres i del Sector Públic de 2017, que actualment s'està tramitant al Parlament de Catalunya, el qual preveu la derogació dels actuals articles 54 i 55 de la Llei 13/2002 de Turisme de Catalunya en el qual es regulen els agents de viatge, així com tenint en compte les diferents esmenes ja presentades pels diferents grups parlamentaris, les agències de viatges que subscriuen aquest manifest volen expressar públicament el seu total rebuig i total oposició a la desregularització del sector que es pretén.
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

ACAVe impulsa la nova plataforma www.acavetravellers.com
16-12-2016
Es tracta d’una plataforma destinada al consumidor, amb l’objectiu de ser un referent per tots aquells viatgers i aquelles persones que estiguin planificant fer un viatge, posant de relleu la garantia que ofereix la marca ACAVe i les agències de viatges associades.
La nova web inclou informació sobre les agències de viatges associades, les quals poden ser localitzades per diferents criteris, alertes sobre viatges, un blog inspiracional de destinacions, drets dels viatgers, FAQ’s, recomanacions sobre destinacions i vacunes i moltes altres informacions útils pels viatgers.
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

JORNADA RECEPTIVA 24 de Noviembre
10-11-2016
El 24 de Noviembre, tendrá lugar la II Jornada Receptiva en el Aquàrium de Barcelona, bajo el tí­tulo Agencias Receptivas: "Gestionando Profesionalmente".
El evento comenzará con una visita libre por el Aquàrium Barcelona y seguidamente el Presidente de ACAVe, el Sr. Martí­ Sarrate procederá en la presentación y bienvenida del evento continuando con la inauguración oficial a cargo del Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Sr. Miquel Forns.

El evento constará de dos mesas redondas.

En la primera de ellas bajo el tí­tulo "Las agencias receptivas al servicio de los proveedores", se debatirá el valor añadido que las agencias receptivas ofrecen a los proveedores y en una segunda parte se realizará la siguiente mesa redonda que tratará sobre la "Optimización de recursos por parte de las agencias de viajes receptivas", y en la que contaremos con los destacados touroperadores y representantes internacionales que debatirán que ventajas o desventajas les supone la contratación se servicios turí­sticos a través de las agencias receptivas.
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

APP Eventos ACAVe
20-10-2016
Desde ACAVe se ha desarrollado una APP para los eventos organizados por la Asociación, que ya puedes descargarte a través de las plataformas de descarga para Ios y Android.
En esta aplicación se incluirá información sobre los programas, participantes, ponentes de cada evento, y de una forma interactiva las empresas podrán relacionarse y participar en sus actividades.
Se pueden encontrar con las siguientes secciones de información y de Networking de la APP como: Programa, Formaciones, Ponentes, Expositores (directorio), el muro de comentarios, la lista de participantes, el envío de mensajes privados, galería de imágenes y videos.
Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE)

El nombre de reserves per a l'estiu augmenta en un 10% respecte del 2015 amb bones perspectives pel sector del turisme de les agències de viatges.
28-07-2016
Segons l'enquesta que realitza entre els seus associats l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) el nombre de reserves de viatges augmenta un 10% respecte a l'any passat, consolidant així la tendència a l'alça iniciada ja en els anys anteriors.
El 90% de les agències de viatges consultades han confirmat que es reserva amb antelació, la majoria dels consumidors entre tres i sis mesos abans de les vacances estiuenques, decantant-se per destinacions de llarga distància en primer lloc, seguit dels itineraris per Europa. Tal com ha remarcat Martí Sarrate, President d`'Acave s'ha consolidat plenament com a fet normal que es facin les reserves per a les vacances amb una antelació de fins a sis mesos.
La relació qualitat-preu segueix sent un factor important per escollir una destinació, però, com en anys anteriors comença a no ser l'únic. Un entorn amb una major estabilitat laboral respecte a altres anys ajuda al fet que la majoria pugui planificar amb major antelació i, per tant, obtenir millors condicions que reservant a última hora. Un altre factor a tenir en compte que corrobora l'optimisme és que la durada dels viatges també s'ha allargat i se situa entre els 8 i 15 dies, amb una despesa mitjana entre 1.500 i 2.500 euros.

Les destinacions més populars

ACAVE segueix detectant un augment molt significatiu dels viatges de llarga distància respecte als anys anteriors. De fet, com a opcions preferides destaquen Estats Units, seguides de Mèxic i el Carib i també de Tailàndia i Vietnam.
Respecte als viatges nacionals, les destinacions de platja destaquen per damunt de la resta: les Illes Balears en primer lloc, i les Illes Canàries en segon lideren la llista de destinacions preferides, seguits per Andalusia, País Basc, Navarra i Galícia.
En destinacions de mitja distància destaquen les capitals europees com París, Roma i Londres i cada vegada més augmenta la destinació de Rússia.
Els creuers pel Mediterrani, des del 2014 motivats per la gran oferta i aposta de les companyies navilieres en el port de Barcelona, són també són un important producte per a aquesta temporada estival, així com els creuers fluvials per Europa.
Respecte a les destinacions de llarga distància, destaquen especialment rutes i viatges organitzats a Àsia, destacant destinacions com són Indonèsia, Tailàndia, Vietnam, Índia i Japó. Estats Units, Canadà, Cuba, Mèxic i Costa Rica també destaquen com a destinacions al continent americà. Tanmateix a l'Àfrica destaquen destinacions com Kenia, Madagascar i els productes de safari.

Principals mercats a Catalunya

Des d'un punt de vista receptiu, cal destacar l'augment dels mercats francès, alemany, dels estats units i àrab, destacant també el bon comportament del mercat britànic, de l'holandès, del belga i del canadenc. Tanmateix, també es constata un creixement del mercat xinès, mentre que el rus es manté.
També destacar el creixement del turisme interior, sobretot degut al mercat de proximitat nacional.

Intrusisme

Des de l'Associació també es remarca la importància de contractar les vacances a través d'una agencia de viatges, doncs són les úniques que d'acord amb l'establert a la legislació vigent poden organitzar i comercialitzar viatges combinats, oferint als viatgers les degudes garanties, així com l'assistència en el cas que es produeixi alguna incidència durant el viatge.
Martí Sarrate destaca que "des del 2015 s'han presentat des d'ACAVe més de 40 denúncies per intrusisme, moltes d'elles d'empreses que operen a través d'internet sense oferir als consumidors les garanties establertes a la normativa vigent."

Tanmateix posa en valor el servei ofert per els agències de viatges associades; les quals no es limiten a l'organització i la comercialització dels viatges, sinó que en cas d'incidències que puguin tenir lloc durant el viatge, treballin per oferir solucions als seus clients, així com defensen els interessos dels passatgers davant dels proveïdors, com pot ser el cas dels retards i cancel·lacions dels vols.

Sarrate ha manifestat que l'objectiu principal de les agències de viatges associades és aconseguir la màxima satisfacció dels clients, oferint uns serveis de qualitat i donant compliment al Codi de Conducta d'Acave. També recorda que "a l'hora de contractar les seves vacances, és molt important que els consumidors, s'assegurin que estan contractant amb una agencia de viatges legalitzada."