Gremi de Flequers de Barcelona

Primer Congrés Barcelona Kapital Pa
20-10-2018
L'Escola de Forners de la Fundació Gremi de Flequers de Barcelona, Institució que col·labora i dona suport al Primer Congres de Forneres i Forners Barcelona Kapital Pa va presidir la inauguració d'aquest important acte del mon Flequer que va tenir lloc el passat 19 d'Octubre.
Gremi de Flequers de Barcelona

Primer concurs de Pa de Sant Jordi
01-03-2018
Amb motiu del 30è aniversari del Pa de Sant Jordi el Gremi de Flequers de Barcelona organitza el primer concurs pel proper 19 d'Abril.
Gremi de Flequers de Barcelona

Escola de Forners de Barcelona
02-01-2018
L’Escola de Forners de la Fundació del Gremi de Flequers de Barcelona va ser creada l’any 1995. La seva missió és promoure iniciatives formatives i d’estudi sobre la forneria que contribueixin a la millora competencial continua dels professionals i, alhora, ser una bona porta d’entrada per a qui estigui interessat en el nostre sector.

Des dels seus orígens ha estat compromesa amb el principi de defensa de l’elaboració artesanal del productes. Això ha implicat combinar l’ús de tècniques pròpies de la tradició flequera amb les noves tècniques i tecnologies per tal d’elaborar productes innovadors i saludables adaptats al nostre temps.
Gremi de Flequers de Barcelona

Barcelona Turisme firma un Acord amb el Gremi de Flequers per difondre la tradició dels forns i fleques
20-04-2017
El pa com element integrador de la gastronomia de la ciutat

Reivindicar el paper del pa en l’alimentació i alhora ajudar a divulgar el valor de la seva elaboració artesanal. Amb aquesta finalitat Turisme de Barcelona i el Gremi de Flequers de Barcelona han signat un acord de col·laboració per potenciar, com a valor turístic i també per als mateixos barcelonins, un producte que en els últims anys ha millorat moltíssim la seva reputació: el pa.

Els visitants demanen cada vegada més una experiència que els permeti conèixer les entranyes de la ciutat i ser protagonista dels moments que formen part de la quotidianitat del lloc que visiten. El conveni és el punt de partida per engrescar professionals i plataformes per elaborar una ruta per conèixer i degustar els millors pans de la ciutat, treballar en noves iniciatives, com un calendari dels diferents tipus de pa que s’elaboren a la ciutat al llarg de l’any, organitzar visites o degustacions en fleques, viure l’experiència des de dins dels obradors o fer un recorregut per les fleques artesanes.

Des del Gremi de Flequers de Barcelona també van pensar que es podia aprofitar l’interès que desperta la feina que es fa a les fleques com un atractiu per a la gent que visita la ciutat. El seu president, Jaume Bertran, explica que els cursos que des de fa tres anys s’organitzen des del mateix gremi i als quals s’apunten persones interessades que arriben de tot el món són un èxit. “Quan arriben alumnes de Corea, del Canadà, de Finlàndia o d’Austràlia, els portem a visitar llocs d’interès de la ciutat, i també alguns forns. Això ens va animar a pensar que els turistes i els que vénen als cursos podrien tenir interès en acostar-se al que fem. Perquè els forners de Barcelona són tot un referent”.
Gremi de Flequers de Barcelona

Curs bàsic de Pastisseria
03-02-2017
Per a totes aquelles persones interesades en iniciar-se o millorar en la pràctica de la pastissería casolana.
Del 4 al 25 de Març 4 dissabtes de 09:30h a 13:30h.

OBJECTIU:
L'objectiu del curs consiteix en aprendre a elaborar i presentar productes de pastiseria, on tu mateix i de forma individual, elaborarás les diferents receptes programades amb el suport del professor especialista

CONTINGUT:
4 unitats formatives de 4 hores cada una.
* Pasta de full. Elaboració, Tarta tatin.
* Crema Pastissera. Elaboració. Bandas de fruites de temporada. Mil fulls de nata i fruita de temporada.Palmeretes i llaços. Pizza salada
* Cookies. Elaboracions. Vainilla i avellanes. xocolata. Cafè i nous. Galetes de mantega decorades amb glassa.
* Massa Brisa. Elaboració. Tarta de Music caramelitzada. Tarta de Brownie (Xoxcolata). Tarta holandesa amb confitura de gerds.

DURADA: 16 hores.
LLOC: Escola de Forners, c/ Pau Claris, 141
INSCRIPCIÓ: Departament de Formació (Sra. Cristina García). Telefon: 93 215 55 00.
Gremi de Flequers de Barcelona

Escola Richemont a Lucerna, Suïssa.
05-11-2016
Richemont és un centre independent i internacional de formació en el sector de la Fleca, Pastisseria i Confiteria. Està format per dues entitats jurídicament independents. Tant el 100% del seu capital fundacional com la seva capital accionarial són propietat de l'Associació Suïssa de Mestres Forners i Pastissers.

La Stiftung Richemont Fachschule (Fundació Escola Professional Richemont) ofereix Formació Professional pràctica i reglada, a més de formació contínua, incloent restauració i hostaleria, així com investigació, control de qualitat i desenvolupament de productes a través del seu propi laboratori (focalitzat en l'anàlisi de cereals i de farines). L'empresa Richemont Dienstleistungs AG, (Richemont Serveis SA) està formada per una editorial pròpia que s'encarrega de la publicació de llibres especialitzats i mitjans d'aprenentatge, a més de la publicació periòdica de la revista "Richemont-Fachblatt" (Butlletí Professional Richemont) i de fullets. La seva oferta inclou programari especialitzat i un servei complet d'assessorament, cursos modulars de venda en botiga, així com suport per a la gestió de la qualitat.
Gremi de Flequers de Barcelona

Oferta Formativa 2016 - Escola de Forners Propers cursos programats
28-07-2016
Tots els nostres cursos són bonificables per les quotes de la Seguretat Social, sempre que l'empresa disposi de crèdit suficient i estigui al corrent del pagament de la Seguretat Social. Demaneu més informació

Curs intensiu de elaboracions de fleca (5 setmanes)
DATA INICI: 05-09-2016
DURADA: 200 hores
INSCRIPCIONS OBERTES

Curs bàsic de fleca a ma
DATA INICI: 06-09-2016
DURADA: 9 hores
INSCRIPCIONS OBERTES

Curs Iniciació a la fleca
DATA INICI: 10-09-2016
DURADA: 40 hores en 8 dissabtes.
INSCRIPCIONS OBERTES

Curs inició a la pastisseria
DATA INICI: 16-09-2016
DURADA: 40 hores en 8 divendres
INSCRIPCIONS OBERTES