Gremi del Motor

Avança el Curs de comercials de l’automoció del Gremi del Motor
04-02-2019
El Gremi del Motor amb el Departament d’Educació de la Generalitat, els Centres Educatius i els grups de concessionaris interessats , es van reunir en comissió de seguiment del projecte de FP Dual en grau superior de gestió de vendes i espais comercials, per a la formació dels comercials juniors d’automoció.

L’èxit d’aquest projecte es deu a l’interès dels venedors de vehicles agrupats pel Gremi, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i dels Instituts que imparteixen el curs, per dissenyar un programa apte per poder transmetre els coneixements ajustats a la realitat actual del sector.

La primera edició es va iniciar el mes de setembre passat, té una durada prevista de dos anys i la comissió treballa per l’èxit de la primera edició i per la millora del projecte de cara a la propera edició, que iniciarà el mes de setembre de 2019.
Gremi del Motor

La renovació del vehicle, factor clau per la seguretat i la sostenibilitat
22-11-2018
El Gremi del Motor ha engegat una campanya pública en els principals mitjans de comunicació offline i online per sensibilitzar als usuaris de vehicles de les nostres ciutats i carreteres en el respecte als senyals de trànsit.
El missatge principal és un any més NO ALS ACCIDENTS, eslògan que ve reforçat per la incitació a renovar el parc mòbil per seguretat i sostenibilitat.
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, la campanya consta de 4 eixos principals reforçats per cada col.laborador.
Enguany han col.laborat SYM i Macbor que busquen conscienciar directament els conductors de motocicletes, el Col.legi Oficial de Gestors de Catalunya que facilita tots els tràmits relacionats amb els vehicles, Òptica Cottet que aposta per la revisió de la vista per una conducció segura i Coches.net que proposa la més gran oferta de cotxes a través del seu buscador.
Aquesta acció s'emmarca dins la política del sector del motor de conscienciació de l'opinió pública envers el fet que la seguretat i la sostenibilitat passen per la renovació del parc mòbil amb uns vehicles més segurs i menys contaminants.
La campanya durarà fins a finals d'any i es difondrà a través d'espots de televisió, falques de ràdio, elements gràfics i multimedia. Es pretén viralitzar al màxim la comunicació a tot el territori també a través de les xarxes socials.
Gremi del Motor

Manifest de la patronal per a informar de la importància del motor dièsel
08-11-2018
El sector de l’automoció català es posiciona sobre l’evolució del dièsel i el seu impacte en el sector de l’automoció i en l’economia de forma global.
Aquest manifest es traslladarà a les administracions de Catalunya, Espanya i Bruselas

Tal com es va acordar en la cloenda de la “Jornada Tècnica per a informació de l’opinió pública: EL DEBAT DEFINITIU: DIÈSEL, SI O NO”, que va tenir lloc el passat mes d’octubre a l’auditori de Foment del Treball, la patronal catalana del motor FECAVEM ha elaborat el manifest que traslladarà a les administracions públiques de Catalunya, Espanya, i de la Comissió Econòmica Europea, amb les conclusions sobre l’evolució o desaparició del dièsel i l’impacte d’ambdues opcions en el sector de l’automoció i en l’economia de forma global.

La jornada de debat va permetre evidenciar la fortalesa del sector de l’automoció català per elaborar aquest manifest que permetrà traslladar a Brussel·les la informació real sobre l’eficiència del combustible dièsel a partir del debat i els dictàmens tècnics dels especialistes en tecnologia, mobilitat, medi ambient, economia aplicada i automoció.
Gremi del Motor

Jornada Tècnica: el debat definitiu Dièsel si o no?
18-10-2018
EL DEBAT DEFINITIU SOBRE EL FUTUR DEL DIÈSEL CONCLOU AMB QUE EL DIÈSEL TÉ FUTUR

La jornada que ha estat organitzada per la Federació Patronal Catalana del Motor FECAVEM que agrupa als quatre Gremis del motor de Catalunya (Gremi del Motor de Barcelona, Corve de Girona, Associació d'Empresaris d'Automoció de Lleida i Astave de Tarragona) i la Societat de Tècnics d'Automoció (STA), amb la esponsorització d BNP Paribas.
Jaume Roura, president de la patronal del motor FECAVEM: " l 'objectiu era transmetre d'una manera clara i rigorosa la informació que ens ha de servir per marcar un rumb de cara al futur. Per part de la Federació que represento, tenim molt avançat un manifest informant del paper dels motors dièsel en el sector de l'automoció i en el transport. La informació dels experts i el debat d'avui, ens ha d'ajudar a completar aquest objectiu."
En les conclusions de la Jornada, Roura va dir que “podem afirmar sense por d'equivocar-nos que els vehicles dièsel són una opció de present i també de futur, per atendre les necessitats de mobilitat actuals. Els seus avantatges són manifests: eficiència, fiabilitat, durada i baix consum”.
El president de FECAVEM va concloure manifestant el compromís de la Patronal Catalana del Motor de “treballar no només per als nostres federats sinó també pensant en el benefici de la societat en general”.
Gremi del Motor

Relleu a la presidència del Gremi del Motor
27-06-2018
Jaume Roura ha estat proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona amb l'unànime suport dels seus afiliats i coincidint amb el 60è aniversari de la fundació d'una associació patronal que defensa els interessos dels seus més de mil agremiats i col·laboradors que totalitzen 1.100 punts de venda del sector de l'automoció.
Com a cinquè president del Gremi, Jaume Roura exercirà el càrrec durant els pròxims quatre anys i succeeix a Miquel Donnay que ha exercit la presidència durant els últims dotze anys.
Roura, que també presideix FECAVEM, la patronal catalana del sector, ha anunciat avui en prendre possessió de la presidència del Gremi que “amb el suport dels també presidents de les Associacions de Girona, Tarragona i Lleida, ens proposem treballar units en la defensa dels interessos dels empresaris del sector enfront de la injusta persecució que estan duent a terme les diferents administracions contra la mobilitat privada”.

Jaume Roura ha anunciat que una de les seves primeres actuacions després de prendre possessió de la presidència del Gremi serà promoure una reunió amb els presidents de la Federació de Gremis (Gremi del Motor, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida) per tractar en profunditat els obstacles que s'estan creant enfront de la mobilitat privada i respondre als reptes que afronta el sector.
Gremi del Motor

Conveni de col·laboració per promoure la qualificació de joves en el sector de la comercialització de vehicles
15-05-2018
El Gremi del Motor i el Departament d’Ensenyament subscriuen un conveni de col·laboració per promoure la qualificació de joves en el sector de la comercialització de vehicles

El programa s’emmarca dins de la formació professional en alternança dual i compta amb el suport de Alianza para la FP Dual

El Gremi del Motor de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya posa en marxa el proper mes de setembre un programa de formació dual, dissenyat per incorporar comercials junior al sector de l’automoció.

El Departament d’Ensenyament, amb la participació del Gremi del Motor i de la Alianza para la Formación Dual, ha adaptat la formació del títol de formació professional de Grau Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials a la comercialització de vehicles. El curs s’impartirà en dos Instituts el Joan Brossa de Barcelona i el Montserrat Roig de Terrassa.

El suport amb coneixements, en el disseny i la implementació del programa per part de la Alianza para la Formación Dual, ha estat clau per assolir els objectius establerts. La Alianza és una entitat que agrupa una xarxa d’empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la millora de l’ocupació dels joves a través del desenvolupament i experiències de Formació Professional Dual.

I per l’elaboració dels continguts específics del sector, tan la part teòrica com la pràctica, s´ha comptat amb la participació d’una selecció d’experts del sector de l’automoció en comercialització i recursos humans, que han treballat coordinadament amb els especialistes del Departament d’Ensenyament i els centres formatius.
Gremi del Motor

El Gremi del Motor aposta per buscar solucions d’aplicació selectiva per l’estacionament de les motocicletes a Barcelona
22-03-2018
L’entitat reclama el diàleg amb els diferents implicats.
Davant la nota de premsa que ha fet l’Ajuntament de Barcelona de limitar l’aparcament de les motocicles en vorera, en benefici del vianant, el Gremi del Motor adverteix de l’impacte negatiu que tindrà dificultar la mobilitat en els punts de major afluència de la ciutat.

El Gremi del Motor demana l’aplicació de solucions segons la zona de Barcelona, ja que no totes les vies de la ciutat presenten la mateixa problemàtica. A més reclama a l’Ajuntament que obri un diàleg amb totes les parts implicades de cara a buscar la millor solució al problema.

Segons el President del Gremi del Motor, Miquel Donnay: “Barcelona és una ciutat amb un parc mòbil de motocicletes molt elevat, la mesura pot complicar el tràfic a la ciutat. Des del Gremi del Motor defensem la posta en marxa de mesures consensuades entre tots els afectats”.

La motocicleta i Barcelona

La motocicleta és el mitjà de transport escollit per un gran nombre d’usuaris de la capital catalana que requereixen diàriament aquest mitjà de transport per a la seva mobilitat personal, per la seva polivalència, versatilitat i economia.

S’estima que en aquests moments, el parc mòbil de motocicletes i ciclomotors de Barcelona sumen en conjunt 280.000 vehicles i per contra, només hi ha una oferta ordenada d’aparcament en la via pública de 68.000 aparcaments, clarament insuficient.

Barcelona, per la seva condició de capital de Catalunya i per la concentració d’activitats laborals, de negocis, restauració, de centres d’estudi i d’oci, cada dia atrau a un innumerable conjunt de persones, que per la distància mitja que han d’efectuar, recorren a la motocicleta per desplaçar-se de la seva residència al centre.
Gremi del Motor

El Gremi del Motor estrena un nou portal web
15-01-2018
Et convidem a descobrir el nou portal web del Gremi del Motor, més intuitiu i encara més interactiu. Tots els nostres serveis i xarxes al teu abast!
www.gremidelmotor.org
Gremi del Motor

El Gremi del Motor celebra el seu 60è aniversari
24-11-2017
Amb el lema Rodem Junts, el Gremi del Motor ha commemorat els seus 60 anys d'història a l´hotel Vela de Barcelona. La celebració ha comptat amb la participació de més de 200 persones.

L'acte ha estat conduït per Quim Masferrer, "El Foraster" que ha presentat en primer lloc a Judit Montoriol, economista de CaixabankFinanceResearch que ha fet la conferència titulada:"Perspectives 2017 i 2018: creixent en un món incert". Tot seguit, ha donat pas a la següent ponència, de caire motivacional: " Perseguint els teus somnis. De l'adversitat a la Titan Desert" del Professor Martín Vivancos, director de programes de màrqueting a Eada Business School. Vivancos ha presentat 7 històries de superació personal i ha comptat amb la protagonista d´una d´elles en persona.

Un cop finalitzades les conferències, s'ha donat pas al vídeo commemoratiu del 60è Aniversari del Gremi del Motor (https://www.youtube.com/watch?v=q7wmOOHOzac) la història de 3 agremiats que expliquen com van començar en el Gremi i com, els canvis i l´evolució del sector, han fet que l´entitat hagi d'actualitzar-se i adaptar-se als nous temps.

A continuació, el President Miquel Donnay, ha realitzat el discurs institucional i ha fet entrega del reconeixement a l'agremiat que ha fet 60 anys amb el Gremi, Automóviles Fernández, actual Autolica, representat pel President de Quadis, Joan Manuel Soler, que ha recollit la distinció.

A l'acte s'ha comptat amb Muntsa Vilalta, Directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que la nova imatge i el lema del Gremi del Motor, Rodem Junts, "exemplifica perfectament el paper del Gremi i el seu futur".
Ha estat doncs una gran celebració amb tots els implicats.

Gremi del Motor

Comença la campanya de sensibilització amb la sostenibilitat
23-10-2017
El Gremi del Motor posa en marxa una campanya de sensibilització amb la sostenibilitat.
"Des del sector de l'automoció també volem una ciutat més sostenible :)"

El Gremi del Motor, en la seva aposta per la sostenibilitat, engega una campanya als principals mitjans de comunicació per sensibilitzar als usuaris de vehicles de les nostres ciutats.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la certificadora Applusiteuve, les empreses de transports de mercaderies MRW, de passatgers Moventis, i de Fira de Barcelona amb el Saló Ocasión, la campanya es fonamenta en un lema Jo ♥ la meva CIUTAT (Jo estimo la meva ciutat) i consta de quatre eixos, reforçats per cada col·laborador.

MRW: sostenibilitat en el transport de mercaderies.
Moventis: utilització del transport públic col·lectiu.
Applusiteuve: els vehicles certificats compleixen les normatives d'emissions.
Saló Ocasión de Fira de Barcelona: la importància de la renovació del parc mòbil.

Aquesta campanya a més de veure's en els principals mitjans de comunicació on line i off line tindrà com a punt de col·laboració de la ciutadania els 60.000 adhesius que es repartiran amb Jo ♥ la meva CIUTAT i els logos del Gremi del Motor i les empreses que hi col·laboren, que els conductors podran lluir als seus vehicles.

El Gremi del Motor pretén amb aquesta iniciativa comunicar l'interès del sector de l'Automoció en el compromís d'unes ciutats molt més netes i sostenibles, on hi pugui conviure tothom, tant vianants, com usuaris del transport de mercaderies i de persones, conductors particulars de cotxes i motos tot i promovent bones pràctiques així com la renovació del parc mòbil.
Gremi del Motor

El Gremi del Motor de Barcelona i la Federació Catalana FECAVEM, disconformes amb el nou impost sobre emissions de CO²
20-09-2017
Les dues entitats s'adhereixen al posicionament adoptat per Faconauto, patronal que agrupa els Concessionaris d'Automoció, en relació al nou impost sobre emissions de diòxid de carboni, aprovat en el marc de la Llei 16/2017 emesa pel Parlament de Catalunya el passat 27 de juliol.

Ja existeix un Impost municipal que grava la tinença d'un vehicle utilitzant com a paràmetre una referència obsoleta com són els cavalls fiscals que figuren en la fitxa tècnica i a Catalunya s'ha creat un impost addicional que fa servir un segon paràmetre, que són les emissions de diòxid de carboni. Ara el titular del vehicle haurà de pagar dos impostos per la seva tinença a Catalunya, a diferència del que passa a altres comunitats.

Per tant des del l'entitat s'adverteix de la possibilitat que els titulars amb diversos vehicles tractaran d'eludir l'impost radicant aquests fora de Catalunya, de manera que l'indicador econòmic del nombre de matriculacions es pot desvirtuar per una qüestió tributària, tanmateix el nou impost pot actuar com a fre alhora de prendre la decisió de renovar el vehicle.
Gremi del Motor

El Gremi de Tallers i el Gremi del Motor, incòmodes pel Dia sense Cotxes
15-09-2017
El Gremi del Motor i el Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Barcelona, es posicionen conjuntament respecte de la celebració del Dia sense Cotxes el proper divendres 22 de setembre en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

No cal dir que, en l'actualitat la mobilitat personal és una necessitat i aquesta iniciativa incideix en les activitats econòmiques de les empreses que agrupen, a més moltes activitats de la ciutat (benzineres, venda de recanvis, pàrquings, autoescoles) que centren la seva activitat en la mobilitat privada.

Celebrar un dia sense cotxes en el marc de la Setmana Sostenible i Segura impacta a un bon nombre d'empresaris que ara es senten marginats. El teixit econòmic i d'ocupació al voltant de l'automoció no es valora suficientment, així com tampoc la innegable aposta del sector per renovar la seva oferta de vehicles aportant important millores mediambientals, de seguretat i la incorporació de noves tecnologies d'optimització dels desplaçaments.

Afirmen que les empreses agremiades donen resposta a les necessitats creixents de mobilitat dels seus respectius clients, circumstància que s'evidencia amb les últimes dades d'increment de les matriculacions i en el número de desplaçaments diaris a la ciutat de Barcelona, com així es desprèn de les dades que els ha facilitat el propi Ajuntament de Barcelona.

Les dues entitats demanen impulsar mesures correctores (més aparcaments per motos, impuls de vehicles elèctrics i híbrids, preparar una oferta de transport públic adequada a la demanda, creació de zones d'aparcament gratuït a les entrades de la ciutat, difondre la necessitat d'un manteniment responsable del vehicle, etc.), i el Dia sense Cotxes més que una clara aposta per la prohibició com es planteja, hauria de permetre obrir un debat sobre el cotxe que volem a les nostres ciutats.
Gremi del Motor

El carril bici, impactes sobre la mobilitat i la qualitat de l'aire
06-09-2017
El Gremi del Motor mostra la seva perplexitat per la falta d'informació municipal prèvia, en la instal.lació de carrils bici a la calçada i alerta de les conseqüències que comportarà en la mobilitat.

El Gremi del Motor, entitat que agrupa els professionals de l'automoció (mobilitat privada), manifesta la seva perplexitat per la falta d'informació prèvia a la implantació dels carrils bici a Barcelona. "La nostra entitat -assegura el portaveu del Gremi de Motor- participa al Pacte per la Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i no ha rebut cap informació de les afectacions a la calçada realitzades a l'agost."
Dit això, alerta sobre els impactes que tindrà en la mobilitat i la qualitat de l'aire:
Pel que fa a la mobilitat, certament les voreres s'alliberen de bicicletes en benefici del desplaçament a peu, amb el que s'ha fet és traslladar el problema a la mobilitat en calçada (vehicle privat i transport públic de superfície). La mobilitat en calçada s'agreujarà i es congestionarà encara més.

A Barcelona, la mobilitat ha crescut en línies generals. Segons les dades disponibles en aquesta associació (dades bàsiques de mobilitat del 2015 facilitades pel mateix Ajuntament), els transports en bicicleta es van estimar en 145 mil / dia i els desplaçaments en transport privat en 2 milions 61 mil / dia, aquest últim amb un creixement percentual del 2,34%, quatre centèsimes percentuals més que el transport públic.

Alhora, les matriculacions de turismes mantenen una línia ascendent en els últims quatre anys i la pèrdua d'espais disponibles en determinats carrers i avingudes, es traduirà inevitablement en més congestió i dificultat en la mobilitat. Des del Gremi del Motor es valora que és evident que, en la implantació d'aquestes mesures, no s'ha tingut en compte aquests dos indicadors.

Pel que fa a la qualitat de l'aire i la salut, la pèrdua de calçada i la congestió que en resulti es traduirà en més contaminació i més consum. En aquest sentit, la introducció de vehicles de motor nous que incorporen sistemes d'aturada i arrencada reduint emissions i soroll, o l'ús de software de trànsit, navegació o aparcament, poden ser de gran ajuda als seus usuaris.

En aquesta línia, des del Gremi del Motor es manté una clara aposta per incentivar la renovació del parc mòbil de vehicles, que té una edat mitjana propera als 12 anys i per la complementarietat amb la resta de mitjans de transport.
Gremi del Motor

Les matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 a Catalunya presenten un augment de vendes de més d’un 10%
03-07-2017
Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indica un comportament positiu amb un augment de més d’un 10% aquest mes de Juny en el total de les províncies catalanes
Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Juny ha estat de 19.243 vehicles el que representa exactament un augment del 10,31% respecte de juny del 2016 però un acumulat inferior de gener-juny 2017 del 8,9%.
Encara que en el primer semestre de l'any s'ha obtingut un balanç positiu, s’han de posar les xifres en el context real i recordar que, per exemple, en el primer semestre de l'any 2008, quan va començar la crisi, es van matricular a tot el territori espanyol més de 823.000 turismes, un 19% més que entre gener i juny d'aquest any. A més, es troba a faltar una major xifra de matriculacions per part dels clients particulars, factor essencial per al necessari rejoveniment d'un parc circulant que arriba ja una elevada edat mitjana: 12 anys al tancament de l'any 2016. Una antiguitat que es tradueix en que molts cotxes en circulació tenen emissions molt superiors als comercialitzats a l'actualitat. Tots els turismes que trobem avui en dia en els concessionaris disposen de motors de baixes emissions i compleixen les estrictes normatives anti-contaminants vigents en l'actualitat.

Per la seva banda, però el canal de lloguer segueix el bon ritme de matriculacions que presenta en l’acumulat del primer semestre de l'any un increment de gairebé un 10% respecte al gener-juny de l'any passat, i apunta que 2017 serà l'any amb millors registres en aquest canal. Aquestes
bones xifres van parelles a l'òptim any que està vivint el sector turístic.
Gremi del Motor

Presentació del nou logotip del Gremi del Motor
20-05-2017
Amb el lema Rodem Junts, el Gremi del Motor ha iniciat al Saló Automobile els actes commemoratius dels seus 60 anys d’història.

El nou logotip ha volgut plasmar els valors que ens representen: professionalitat, garantia, rigor, qualitat, i servei, presentant una imatge actualitzada i de renovació, però conservant la petjada, un símbol que ens identifica des de ja fa més de 10 anys, i incorporant un nou lema que convida a tots els que fem possible el Gremi a seguir treballant pel futur: Rodem junts!
Gremi del Motor

Trobada de Juntes Directives a l'Automobile Barcelona
19-05-2017
En el marc de l’AUTOMOBILE Barcelona i una vegada finalitzada la Jornada professional, aquest 18 de maig ha tingut lloc la trobada de Juntes Directives de les entitats que la van promoure, concretament Faconauto, Fecavem, el Col.legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i Esade Alumni Club Automoció.

En el marc incomparable del Cosmocaixa de Montjuïc i per cortesia de Caixa Bank Consumer Finance, es va efectuar aquesta trobada que va reunir a prop de seixanta persones.

Aquesta és ja la tercera edició de la Trobada de Juntes Directives que es celebren en motiu del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona. Les entitats que van iniciar aquestes Trobades van ser el Col.legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya i el Gremi del Motor de Barcelona.

Enguany i a través de Fecavem, s’hi van sumar les associacions provincials Astave (Tarragona), Corve (Girona) i Automoció Lleida. Amb el suport de Caixa Bank Consumer, aquest esdeveniment té l’objectiu d’enfortir la relació entre aquestes entitats que tenen interessos en comú i en especial el prestigiar i fomentar el sector de l’automoció a Catalunya.
Gremi del Motor

Conclusions VI Jornada Informativa Automoció Barcelona
18-05-2017
El sector de la distribució d'automoció demana que s'abordi la mobilitat des de solucions integrals
Els vehicles de propulsió alternativa només representaran el 3% de les matriculacions el 2020
El sector de la distribució i reparació de vehicles ha demanat que s'enfoquin els problemes de mobilitat i qualitat de l'aire en els nuclis urbans buscant solucions integrals. Així ha quedat palès avui durant la VI Jornada d'Automoció de Barcelona, celebrada en el marc de Automobile Barcelona i impulsada conjuntament per la Federación de Asociaciones de Concesionarios de la Automoción (Faconauto), per la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem), amb el suport d'Esade Alumni i el Col•legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya així com CaixaBank Consumer Finance.

Les patronals Faconauto i Fecavem van destacar que el sector també aposta per un model d'automoció sostenible, eficient, segur i respectuós amb el medi ambient. No obstant això, han puntualitzat que les administracions, de la mà dels sectors implicats, haurien d'abordar els problemes de mobilitat i de qualitat de l'aire a les grans ciutats des d'una òptica integral, en què a més el vehicle privat tindrà un paper destacat.

En aquest sentit, han indicat que, per la seva capil•laritat, el vehicle privat és l'únic o principal enllaç amb les poblacions allunyades de les grans urbs, afectant-los de forma molt negativa qualsevol mesura que en limiti el seu ús.

Les dues organitzacions han subratllat que el sector de l'automoció en el seu conjunt està clarament apostant per motors moguts amb combustibles alternatius i que elements com el vehicle autònom o la connectivitat cotxe-infraestructura seran essencials per millorar l'eficiència i la racionalitat en la mobilitat urbana i interurbana
Aquesta aposta del sector ha de complementar-se, segons l'opinió de Faconauto i Fecavem, amb altres mesures, com fer un canvi de fiscalitat que propiciï la circulació de vehicles amb més exigències mediambientals; repensar els protocols d'actuació davant episodis d'alta contaminació, permetent la circulació de models menys contaminants i incentivant en aquests casos l'economia col•laborativa (car-sharing) o potenciar el transport públic i el transport d'empresa

Gremi del Motor

VI Jornada Informativa Automoció Barcelona
26-04-2017
Els reptes que venen: automoció sostenible i comprador digital

Des del Gremi del Motor us convidem a assistir a la Jornada Informativa que convoquem conjuntament la nostra Federació Catalana FECAVEM, Faconauto, Esade Alumni i el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya. En el marc incomparable de l’Automobile Barcelona, a la sala 3 del Palau de Congressos de Fira de Barcelona (Avinguda Maria Cristina), tindrà lloc aquesta jornada.

Més info al web www.gremidelmotor.org

Gremi del Motor

A Catalunya s’han venut 177.915 automòbils de turisme, un 9,5% més que l’any anterior.
02-01-2017
Aquest mes de desembre però, la venda d’automòbils de turisme es ressent de la falta d’incentius PIVE.

En el conjunt de l’any, el global del mercat d’automoció presenta una evolució que qualifiquem com molt favorable, més tenint en compte que en el darrers mesos, les ajudes a la compra del Plan Pive ja no hi són. El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats.
Pel que fa referència a les dades de matriculacions d’automòbils de turisme aquest mes de desembre ha estat de 14.752 vehicles. Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/Fecavem, indica un augment de vendes acumulat en còmput anual, del 9,53% respecte de l’any anterior. Barcelona és la província on més s’han incrementat l’any 2016 més les matriculacions, amb un 10,41%.
Pel que fa tot l’estat espanyol s’han venut un total de 1.147.007 turismes, un 10,9% més que al 2015. En el sector es destaquen com a factors positius la millora del clima econòmic, els ajuts PIVE dels primers mesos de l’any, l’esforç constant de concessionaris, marques i les financeres de crèdit per facilitar la compra del vehicle i la forta activitat turística que s’ha reflectit positivament en els canals de lloguer i de les empreses, malgrat la situació de incertesa política dels darrers mesos.

En aquest darrer mes de l’any hem constatat la desacceleració del canal de venda particular i aquest s’ha compensat amb una important pujada dels canals empresa i de lloguer. La pujada del canal d’empresa s’atribueix a la pràctica de les auto-matriculacions impulsades per les pròpies marques.

En el sector de l’automoció es destaca negativament l’envelliment del parc mòbil de vehicles. La mitja d’antiguitat dels automòbils de turisme es situa en 12 anys i la tendència d’envelliment manté una línia ascendent en els darrers anys. Els plans PIVE han ajudat a frenar aquesta tendència però no han invertit aquesta tendència negativa. Està demostrat que un parc mòbil envellit afecta negativament a la seguretat vial i a les emissions mediambientals.

El sector destaca el paper positiu del vehicle a motor en les necessitats de mobilitat dels ciutadans. Per a molts ciutadans, el vehicle a motor és l’única opció viable per als seus desplaçaments ordinaris. I a més, s’exemplifica l’esforç del sector en la reducció de les emissions mediambientals amb la circumstància que en l’actualitat, només 1 de cada 4 automòbils de turisme paga Impost de Matriculació, ja que molts nous models no superen aquest límit.

La matriculació de vehicles de 2 rodes tanca el mes de desembre amb un increment percentual del 83%.
Durant aquest any, les motocicletes matriculades a Catalunya sumen 44.169 unitats, el que representa una pujada del 22,10% respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el mes de desembre, s’han matriculat 4.509 motos, més d’un 83,29% de més. La raó d’aquest augment tant significatiu que es concentra en aquest darrer mes de desembre té a veure principalment amb l’entrada en vigor de la normativa anticontaminació Euro 4 per als vehicles de dues rodes. Moltes marques i concessionaris han donat moltes facilitats a la compra d’una moto.
Els ciclomotors mantenen una tendència de creixement important i molt favorable ja que s’han venut un 54,34% més que el mateix mes de l’any anterior i que situa la xifra en 3.512unitats venudes amb un 25,47% d’augment acumulat anual.

A Catalunya de cara al 2017 les previsions de venda de MSI per Faconauto es situen en torn a les 188.000 unitats el que representa un 5,67% d’augment respecte del 2016.
Gremi del Motor

El sector reclama mesures efectives per tal de renovar el parc automobilístic
05-12-2016
L’any 2016, l’edat mitjana dels cotxes que circulen per Catalunya és d’11 anys

Els experts que han pres part en la Jornada "Sostenibilitat i comerç de vehicles. I què passa amb l'elèctric?" celebrada avui en el marc del Saló Ocasió de Fira de Barcelona, han manifestat la necessitat que es posin en marxa mesures per afavorir la renovació intensiva del parc automobilístic, ja que aquesta seria la millor manera per millorar la qualitat de l'aire a les ciutats.

Organitzada per la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (FACONAUTO), l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (GANVAM) i l'escola de negocis EADA, la jornada ha reunit un centenar de professionals del sector de l'automoció per analitzar l'impacte del cotxe elèctric en el medi ambient i en la mobilitat urbana.

En aquest sentit, en la jornada, s'ha recordat que l'edat mitjana del parc automobilístic català arribarà aquest any als onze anys. Aquesta dada indica que la major part dels cotxes i vehicles comercials que circulen per les nostres ciutats són molt poc eficients des del punt mediambiental.

Per tant, els experts han assenyalat que aquests cotxes haurien de ser substituïts per nous models o per vehiclesseminous com els que es venen al Saló Ocasió, cotxes més desenvolupats tecnològicament, segurs i eficients respecte al consum i al seu nivell d’emissions.Si bé és cert que aquests tenen debilitats relacionades amb el seu preu de compra, l'autonomia o la recàrrega, els nostres experts exposaran les seves fortaleses en l'ús urbà -fent incidència directe a la càrrega i descarregat-, així com les seves noves prestacions i destacaran el decidit suport de les nostres institucions.

A més, FECAVEM ha cridat l'atenció sobre l'oportunitat que representa la mobilitat elèctrica en termes de garantir l'accessibilitat a la mobilitat dels ciutadans, reduir l'impacte del transport sobre la qualitat de l'aire de les urbs i la dependència del petroli, així com de potenciar el desenvolupament econòmic i millorar la competitivitat.

Per fomentar l'ús del cotxe elèctric, la patronal catalana del motor, sol•licita incentius oficials per a la seva implantació i un compromís de les administracions públiques per al desenvolupament d'una infraestructura de recàrrega suficient, ja sigui a través d'ajudes directes o rebaixes fiscals, ja que, en tenir un major cost que els convencionals, requereixen d'un marc d'ajudes que els permetin competir en preu i augmentar la seva quota de mercat. No obstant això, entre gener i novembre de 2016, a Catalunya s'han matriculat 1.074 vehicles elèctrics, fet que suposa un augment del 98% respecte al mateix període de 2015.
Gremi del Motor

Jornada Automoció: Sostenibiltat i comerç de vehicles: i què passa amb l'elèctric?
15-11-2016
El dia 2 de desembre s'inaugura el Saló del Vehicle Garantit 2016 de Fira de Barcelona, ​​amb aquesta Jornada. En la mateixa, especialistes en la matèria tractaran la problemàtica de la sostenibilitat i el comerç de vehicles, posant l'accent en el vehicle elèctric (VE). La seva introducció és ja una realitat que té molt recorregut en el comerç de vehicles, en un futur immediat. Es tracta d'una veritable oportunitat de negoci i, a més, un exemple de suport de les organitzacions que intervenen amb el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.
Si bé és cert que aquests tenen debilitats relacionades amb el seu preu de compra, l'autonomia o la recàrrega, els nostres experts exposaran les seves fortaleses en l'ús urbà -fent incidència directe a la càrrega i descarregat-, així com les seves noves prestacions i destacaran el decidit suport de les nostres institucions.

A la Jornada tractarem de donar pautes en la seva compra i venda i la transformació que pot comportar en el sector i així com també en el vehicle usat.
A més, aquest esdeveniment es constitueix en un punt de trobada professional i també dels alumnes d'automoció de la prestigiosa escola de negocis EADA.

Lloc, dia i hora: Sala Vip Palau de Congressos de Fira de Barcelona, 2/12/2016; 10:00 hores
Programa
10:00 Recepció i esmorzar.
10:30 Benvinguda i obertura
10:50 Intervenció del Sr. Boyd Derek Cohen, Professor de l'Escola de Negocis EADA, centrada en la mobilitat urbana.
11:10 Intervenció de D. Àngel López, Director Executiu de la Plataforma Live. Ajuntament de Barcelona, ​​sobre la promoció del VE en la mobilitat urbana
11:25 Intervenció del Sr. Mª Assumpta Farran, directora de l’Institut Català de l’Energia de la Generalitat de Catalunya, que exposarà la problemàtica de la recàrrega.
11:40 Intervenció del Sr. Joan Dalmau, expert designat per Coches.net, sobre les funcionalitats i prestacions de l'elèctric.
11:55 Intervenció del Sr. David Ortega, expert designats pels organitzadors, que presentarà un informe tècnic amb les pautes i recomanacions per fomentar la comercialització del VE.

Després d'atendre les preguntes dels assistents, en finalitzar es podrà visitar al recinte firal del Saló del Vehicle Garantit.

Més informació:
Jornada
Gremi del Motor

Nou InfoGremi del Motor
01-11-2016
Posem en marxa l'InfoGremi del Motor amb les últimes novetats i notí­cies relacionades amb Gremi del Motor. Cada mes trobareu un recull del més destacat amb articles d'opinió i els temes d'actualitat.
Gremi del Motor

Oferta 25 llocs de treball en concessionaris d'automoció
01-09-2016
El Gremi del Motor obre la 1ª Edició del Programa de Formació Dual** a Barcelona i província, gràcies al qual s'ofereixen 25 llocs de treball en concessionaris d'automòbils i altres empreses dedicades a la venda de vehicles.

Aquest programa formatiu convocat pel Gremi del Motor i desenvolupat sota la direcció professional de Blancafort Centre Formació, té com a missió facilitar l'accés al mercat laboral oferint llocs de treball per a gestors comercials d'automoció, en la modalitat d'alternança dual**.
El programa formatiu és d'iniciació, no requereix experiència prèvia, i els participants podran desenvolupar les seves habilitats en el comerç, màrqueting i publicitat, enfocades a l'automoció. En aquesta modalitat formativa, l'aprenentatge s'alterna entre Blancafort i l'empresa i es compagina amb el treball efectiu i remunerat en un concessionari.

A més de les classes, els participants rebran un contracte de formació i aprenentatge a l'empresa, treballant aspectes pràctics i adquirint coneixements especialitzats per a un futur professional. Aquesta formació professional s'ha dissenyat amb un horitzó a dos anys vista. Els participants que completin amb èxit els primers dos anys del programa, obtindran la titulació de Tècnic Superior en Gestió de Vendes & Espais Comercials. Els que no completin el programa en la seva totalitat, obtindran la certificació parcial dels mòduls formatius superats.

El Gremi del Motor està adherit a l'Alianza para la Formación Profesional Dual, iniciativa promoguda per la Fundación Bertelsmann, la Fundación Princesa de Girona, la CEOE i la Cámara de Comercio de España. L'Alianza està formada per un conjunt d'empreses, institucions i centres educatius compromesos amb l'FP Dual i té com a objectiu millorar l'ocupabilitat els joves mitjançant una formació dual de qualitat, al mateix temps que les empreses obtenen professionals amb una formació més acurada a les seves necessitats.
Requisits
L'oferta es dirigeix a joves entre 20 i 30 anys amb el Batxillerat o prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Superior superats o prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys, disposats a dedicar-se a jornada completa alternant treball i formació. Les capacitats requerides són vocació comercial i compromís amb l'atenció al client, adaptació al canvi, habilitat en l'ús de les tecnologies i treball en equip.
Per saber més d'aquest programa, la informació està disponible a les webs www.gremidelmotor.org i www.blancafort.cat.