FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

La CNMC imposa una sanció a Endesa Energía XXI de 5,5 milions arran de la denúncia interposada per FEGICAT
27-06-2019
La CNMC ha imposat una sanció de 5,5 milions d’euros per una infracció “greu” de l’article 3 de la Llei de Defensa de la Competència, consistent en el “falsejament de la lliure competència per actes deslleials”, en utilitzar la seva comercialitzadora regulada de gas i electricitat per captar consumidors per la seva comercialitzadora en el mercat lliure, més rendible per a l’empresa, entre els anys 2012 i 2014. La resolució determina que Endesa Energía XXI era conscient de la vulnerabilitat dels consumidors al dur a terme les pràctiques denunciades.
La CNMC considera que la remissió de comunicacions i en general, el desenvolupament d’estratègies comercials amb contingut deslleial per part d’Endesa Energía XXI ha provocat o té la capacitat de provocar una greu pertorbació del procés competitiu. La conducta deslleial d’ Endesa Energía XXI, verticalment integrada en el grup empresarial ENDESA, Grupo ENDESA, té una gran importància en el sector energètic nacional, en la mesura en què constitueix un dels majors comercialitzadors d’electricitat i gas natural a Espanya.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Llançament del video contra els falsos inspectors de gas
02-03-2019
Fegicat en col.laboració amb els Mossos d'Esquadra ha llançat un video informatiu amb consells per a detectar i prevenir els inspectors de gas falsos. La campanya és:

Falsos revisors del gas? Comparteix aquests consells amb els teus:
✅ No obris sense cita prèvia
✅ No paguis res, es carrega a la factura
✅ Si desconfies, 📞@112
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

FEGICAT, nova denominació d’AGIC-­‐FERCA
24-05-2018
Després que les federacions AGIC i FERCA decidissin fusionar-se fa poc més d’un any, creant així una nova organització que representa a 20 associacions, 5.500 empreses que generen 29.000 llocs de treball directe amb una facturació acumulada de 1.350 M€, l’Assemblea General i la Junta Directiva d’AGIC-FERCA han decidit ara, fer un pas més i el passat 18 d’abril van acordar modificar la denominació social de l’entitat que fins ara era coneguda per AGIC-FERCA per una nova marca i logo: FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal.ladors de Catalunya).

D’aquesta manera, després d’una any de treball conjunt, les associacions i gremis que formen part de la nova federació comencen a treballar sota el paraigües d’una única marca nova, més actual i que representi l’esperit d’unió, cooperació i treball en equip existent entre els seus membres. La nova FEGICAT desperta amb més força que mai, amb l’objectiu de defensar els drets de les empreses instal·∙ladores, emprenent actuacions que ajudin a dinamitzar i equilibrar el mercat actual, sent un pol de transferència de coneixement tecnològic i estratègic de cara a associacions i empreses associades.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

EFINTEC 2018
08-02-2018
EFINTEC té per objectiu reunir a tots els professionals de la instal·lació i la distribució dels sectors de l'energia, electricitat, telecomunicacions, climatització, gas, refrigeració, fontaneria i, en general, tecnologies i instal·lacions intel·ligents i connectades. La finalitat d’EFINEC és la d'intercanviar experiències i novetats amb els seus proveïdors i professionals, oferint també el suport tècnic necessari sobre les marques i productes que lideren el mercat.

En aquests moments de gran dinamisme del sector, EFINTEC busca ser el referent idoni per connectar amb aquestes tecnologies i tendències tradicionals i d'avantguarda, posant a l'abast de les empreses instal·ladores professionals tota la informació i documentació necessària per a la satisfactòria realització del seu treball, que ara, més que mai, connecta amb una nova realitat. Per això, incidirà en el dinamisme i els temes actuals que més afecten el sector.

En aquesta primera edició, el certamen uneix al major i més important elenc d'empreses del mercat, referents totes elles a nivell nacional i internacional, i experts en rendibilitzar, amb la seva oferta i solucions, la gestió de les empreses d'instal·lacions.

Davant les expectatives despertades, no hi ha dubte que EFINTEC -exposició dels sectors de la ENERGIA, ELECTRICITAT, TELECOMUNICACIONS, CLIMATITZACIÓ, GAS, REFRIGERACIÓ, FONTANERIA, etc.- pot tenir un paper clau a l'hora d'ajudar a connectar els professionals amb les solucions més indicades per al desenvolupament del negoci.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Signatura del conveni de col·laboració AGIC-FERCA i FECAVEM
10-11-2017
Signatura del conveni de col·laboració entre els col·lectius de instal·ladors AGIC-FERCA i els venedors de vehicles FECAVEM dirigit a impulsar la implantació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La Federació d'Empreses Instal·ladores de Catalunya (AGIC-FERCA) i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM) han signat un acord en el marc de la Fira EXPOELÈCTRIC que s'inaugura demà dia 11 per tal d'augmentar la qualitat en la informació sobre el vehicle elèctric i facilitar la instal·lació de punts de recàrrega.

A partir de la signatura del conveni, els punts de venda de vehicles tindran a disposició dels seus clients, informació relacionada amb la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics domèstics i en empresa.

S'establirà un procediment per a què els empreses associades a les associacions provincials que integren FECAVEM i els seus clients, rebin l'assessorament per part de les empreses instal·ladores associades als Gremis que formen part d'AGIC-FERCA amb experiència amb instal·lacions relacionades amb punts de recàrrega.

La signatura s'ha formalitzat el dia 10 de novembre, a la seu de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) i ha comptat amb la presència de la seva Directora General, la Sra. Assumpta Farran i els presidents de les dues entitats signants Sr. Jaume Alcaide (AGIC-FERCA) i Sr. Jaume Roura.(FECAVEM).
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

AGIC- FERCA rep el premi PIMES per la millor iniciativa col·lectiva.
20-06-2017
La nova Federació Catalana d’Empreses Instal·ladores, AGIC-FERCA, va ser premiada en el marc de la festa patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, PIMEC, per la millor iniciativa col·lectiva.
Més de 1.000 persones lligades intrínsecament al món empresarial, econòmic i polític del país reunits al Palau Sant Jordi per celebrar la festa empresarial més important de Catalunya. Col·lectius, empresaris i polítics donant suport a la tasca que any rere any PIMEC realitza per defensar els interessos del col·lectiu empresarial.

Dintre d’aquest marc tant rellevant, es va reconèixer amb el premi a la millor iniciativa col·lectiva a AGIC-FERCA, entitat que arreplega a 20 associacions, 5.500 empreses instal·ladores de tots els àmbits, 29.000 treballadors directes i amb un facturació acumulada de 1.350.000.000 € aproximadament.

El premi va reconèixer el bon afer polític de les dues entitats, AGIC i FERCA, per erigir-se en un sola, AGIC-FERCA, amb l’objectiu de defensar i representar unides el col·lectiu de les empreses instal·ladores davant les entitats públiques i privades, així com treballar per generar un mercat íntegre i equilibrat.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Acord d'integració en una nova Federació anomenada AGIC-FERCA.
24-03-2017
AGIC i FERCA, les dues federacions d'empreses instal.ladores s'integren per crear una única federació a Catalunya

L’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC) i la Federació Catalana d´Associacions Territorials d´Empresaris instal·ladors d´electricitat, fontaneria, climatització i afins de Catalunya (FERCA) han acordat integrar-se en una nova Federació anomenada AGIC-FERCA.

La nova Federació representarà a 20 associacions territorials, 5.500 empreses instal·ladores amb 29.000 treballadors directes i una facturació anual acumulada de 1.350.000.000 € aproximadament.

El President de FERCA, el Sr. Joan Fernández, i el President d’AGIC, el Sr. Jaume Alcaide, han signat un acord d’intencions a on es va estipular la creació de la nova Federació, anomenada AGIC-FERCA i que serà presentada davant els òrgans competents de l’Administració Pública en els pròxims dies.

El desenvolupament de la seva activitat està profundament arrelada a tota classe de sectors: des de processos industrials, passant pels sectors de l’energia, comerç, serveis o turisme.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Campanya audiovisual de promoció de l’autoconsum
09-03-2017
Coincidint en dates amb la Creació de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya i del Dia Mundial de l’Eficiència Energètica (5 de març), diverses associacions i administracions catalanes han presentat la campanya "‘L’autoconsum, una opció viable per a particulars, empreses i per a l’Administració", que gira entorn d’un vídeo divulgatiu elaborat per aquestes entitats.
Aquesta campanya audiovisual té com a objectiu conscienciar el conjunt dels agents públics i privats i la ciutadania de la importància de l’autoconsum per tal de dibuixar una societat més sostenible i reduir els efectes del canvi climàtic, per fer possible la transició energètica cap a un nou model d’energia neta.
Aquest vídeo ha estat impulsat pel Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, conjuntament amb Solartys, la Unión Española Fotovoltaica (UNEF), l’Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Gremis Instal·ladors de Catalunya (AGIC).

Seguint aquest enllaç podreu accedir al vídeo de promoció de l’autoconsum que hem preparat:

https://www.youtube.com/watch?v=_jYJOo6SP-o&feature=youtu.be
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Acte oficial juntament amb el cos de policia dels Mossos d'Esquadra
22-12-2016
El passat 20 de Desembre va tenir lloc un acte oficial juntament amb el Cos Policial dels Mossos d’Esquadra, en el què es va parlar sobre la col·laboració iniciada fa 3 anys amb AGIC i que ha donat com a resultat l’augment de les detencions dels falsos inspectors de gas, formacions d’AGIC a les Unitats de Proximitat i Atenció a la Ciutadania dels Mossos d’Esquadra i una campanya informativa iniciada el passat mes de Setembre, amb més de 40.000 díptics i 30.000 imants de nevera, amb diferents consells per evitar el frau dels falsos inspectors de gas i totes les intervencions relacionades.

Durant l’acte, al qual van assistir-hi el Director General de la Policia, el Sr. Albert Batlle i el Comissari en Cap del cos de Mossos d’Esquadra, el Sr. Josep Lluís Trapero, i que va tenir lloc a la sala d’actes Ingracia Events, al cor del barri de Gràcia, es va comentar i posar de manifest l’èxit de la campanya i la possibilitat de col·laborar en futures campanyes i altres projectes en contra del frau i l’intrusisme professional.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Nou entorn digital d'AGIC
21-12-2016
AGIC estrena nova imatge i nou portal web amb diferents serveis digitals. Accessible per a empreses instal·ladores associades als gremis que formen part de la nostra Federació, la nova pàgina web pretén ser una referència en el sector, tant a nivell informatiu com en aspectes relacionats amb els serveis que ofereixen els gremis.

Noves notícies, més actualitzada i amb un servei d’agenda a on es reflectiran les reunions més importants i transcendents d’AGIC, així com els esdeveniments que es considerin estratègicament importants per a les empreses instal·ladores.

La nova web, més fresca i més accessible, incorporarà un servei de contactes i networking entre empreses instal·ladores que s’estrenarà pròximament. Serà una eina indispensable per a totes aquelles empreses que necessitin el contactar amb altres col·legues de professió per motius de volum de feina o d’especialitat, creant una xarxa de contactes que abastarà tot el territori.

Disfruteu-la i utilitzeu-la per estar al dia dels canvis i accions més importants.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

Nova aliança entre AGIC i el CEEC
25-09-2016
El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) i l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC) han signat un conveni de col·laboració per a impulsar conjuntament projectes relacionats amb l’eficiència energètica.

En virtut d’aquest conveni entre les dues associacions, està previst que ambdues desenvolupin conjuntament un seguit d’actuacions destinades als col·lectius que representen i als diversos sectors d’activitats demandants de solucions d’eficiència energètica. Els àmbits d’actuació prioritaris a desenvolupar conjuntament són els relacionats amb l’autoconsum, la rehabilitació energètica d’edificis i la mobilitat elèctrica, així com en la realització de jornades tècniques.
Sobre el CEEC
El CEEC es constitueix com a agrupació empresarial sense ànim de lucre que agrupa a més de 120 empreses i entitats que dins de les seves activitats ofereixin, promocionin o desenvolupin productes o serveis relacionats amb l'eficiència energètica en els següents sectors: edificis, mobilitat, serveis públics, indústria i formació i que presenten un volum de negoci de més de 2.000 milions d’euros i 11.000 treballadors.
FEGiCAT, Federació catalana d'empreses instal·ladores

AGIC i Mossos d'Esquadra, units contra l'intrusisme i les estafes en el sector del gas
15-09-2016
AGIC i Mossos d'Esquadra treballen en una campanya de comunicació a tota Catalunya dirigida a col.·lectius sensibles, objecte de les estafes relacionades amb les inspeccions obligatòries de gas a l'interior d'habitatges. Per aquest motiu, s'està treballant en una acció informativa que contempla la creació de milers de trí­ptics divulgatius i imants de nevera per a difondre'ls a través de tots els canals possibles amb l'objectiu de que a la majoria de finques es sàpiga quines són les obligacions dels consumidors i poder prevenir aquest tipus de problemes.

L'objectiu del projecte és reduir el frau i les activitats delictives mitjançant l'establiment d'un canal bidireccional de comunicació entre els Mossos d'Esquadra i AGIC, que té com a propòsit transmetre una informació veràs contrastada i adequada als col.lectius més sensibles i vulnerables i a la vegada informar sobre presumptes acciones delictives.

Malgrat que aquesta activitat fraudulenta és suficientment coneguda, encara hi ha persones que continuen amb aquesta activitat delictiva i per aquest motiu és important prevenir a la societat i mantenir-la informada al respecte. Des d'AGIC també es preten defensar la reputació del col·lectiu que representa i que no té absolutament res a veure amb les pràctiques que estan relacionades amb aquests fraus.

AGIC utilitzarà els seus canals de comunicació a través dels onze gremis d'empreses instal.ladores i les 3.000 empreses instal.ladores que representa per informar a la societat civil sobre els consells de seguretat consensuats entre AGIC i els Mossos d'Esquadra.

La campanya comptarà amb el recolzament de Junkers, empresa fundada al 1985. Junkers forma part de la Divisió Termotècnia de Robert Bosch GmbH, una de les majors empreses industrials alemanyes.