Gremi de Floristes de Catalunya

Més de 7 milions i mig de roses als carrers de Catalunya per la Diada de Sant Jordi
20-04-2018
Aquesta Diada de Sant Jordi, el Gremi de Floristes de Catalunya manté una previsió de venda de 7 milions de roses vermelles, la més demandada per tradició. Aquesta xifra és més elevada que la del darrer any, per la creixent recuperació econòmica però també al fet que la celebració és un dia laborable. Excepcionalment, s’esperen vendre també al voltant de 600.000 de roses grogues, color no habitual de la Diada, i que sumarà vendes a la vermella.
El preu d’una rosa de qualitat estarà entre 4 i 5€ o més, segons la llargada de la tija o la presentació, i aconsellem confiar la seva adquisició als professionals de les floristeries.

Com en totes les Diades, destaquem la feina realitzada pel Mercat de la Flor i Planta Ornamental i el de Mercabarna, i els seus majoristes, que han aconseguit cobrir la gran demanda amb roses de qualitat i al millor preu. Poder aglutinar tantes en un sol dia no és fàcil, i aquest any a més s’ha sumat la planificació per aconseguir excepcionalment un gran número de roses grogues.
Senyalem també la responsabilitat dels floristes que des de fa setmanes treballen perquè tothom tingui la seva rosa, sigui del color que sigui, i atendre amb gran professionalitat i oferir des de les botigues o les parades a la via pública, roses de gran qualitat a tots els ciutadans.
Gremi de Floristes de Catalunya

La festa del Roser omple de flors La Rambla
06-10-2017
La Festa del Roser que organitza Amics de La Rambla des de l'any 1962, torna a vestir-se de flors del 7 al 12 d’octubre amb l’objectiu que els barcelonins visquin una Rambla plena de flors, cultura i tradició durant la seva festa. Des de principis del segle XIX, la Rambla va ser el bressol de l’abastament de la flor a tota Catalunya, i a dia d’avui, manté el mateix esperit i vinculació.

El Gremi de Floristes col·labora de les diferents intervencions florals.

Els edificis que aquest any han col·laborat amb l’activitat La Rambla en Flor decorant les seves façanes amb les intervencions d’artistes catalans són: Mirador Colom, Museu Marítim de Barcelona, Arts Santa Mònica, Museu de Cera de Barcelona, Palau Marc, Jardí de la Casa Ignacio de Puig, Palau de la Virreina, Palau Moja, Centre Comercial El Triangle, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Jardí de l’Ateneu Barcelonès, entre altres.

L’acte institucional tindrà lloc el dimecres 18 d’octubre a les 18 hores en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona
Gremi de Floristes de Catalunya

Nova web floristes.cat
02-03-2017
El Gremi de Floristes de Catalunya presenta la seva nova web amb la finalitat d'oferir informació precisa i clara sobre les seves activitats, i pensada especialment per a tots els seus agremiats, floristes i amants de l'art floral.
Gremi de Floristes de Catalunya

Top Manta - Top Rosa
25-07-2016
Els últims mesos, el Gremi de Floristes ha seguit molt atentament la qüestió municipal del Top manta a la ciutat de Barcelona i la problemàtica que l'envolta.
De ser una activitat, en principi, controlada pel Govern anterior, s'ha convertit en una activitat desordenada pel actual Govern.
Encara que aquesta activitat, en principi no afecta al nostre sector, ja que els ambulants no venen flors i plantes, si que demostra la laxitud municipal amb la proliferació de la venta ambulant i la seva falta de regulació. Ens preocupa considerablement la pròxima Diada de Sant Jordi, perquè havíem assolit una certa rescissió de llocs de venda a la via pública, i els primers acords per regular la venta ambulant diària que pateix aquesta ciutat de flors i plantes a les portes del mercats, a la via pública de les botigues multi preu, etc.
Per això, en la mesura que sigui possible, el Consell de Gremis pot comptar amb la nostra completa disposició per formar part d'un comitè de seguiment de les accions municipals sobre la venda ambulant ja que si no es regula, ens veurem abocats a més tancaments de floristeries. Des de l'any 2008 fins ara han tancat 380 floristeries a la nostra ciutat, demostrant que es ven més flor a peu de carrer, de manera il·legal i no autoritzada, que en establiments regulats. Hem d'aturar aquesta pèrdua del nostra teixit comercial i protegir als professionals que viuen i s'estimen a l'art floral.